JURAT

El Jurat, actuarà tenint com a base els criteris de valoració, i reflectirà el veredicte en una acta en la que s'explicaran les raons per les quals ha atorgat els guardons.

El veredicte final es donarà a conèixer en un acte públic on es llegirà el nom dels treballs premiats i les raons que els fan mereixedors del guardó.

La decisió del jurat serà inapel·lable.

Els premis es podran declarar deserts, atorgar-se ex aequo i repartir-se.
 El Jurat o la comissió organitzadora del premis, en podrà canviar les condicions d’atorgament si hi ha raons argumentades i consistents que ho facin oportú.

En las sessiones d’evaluació es comptarà amb la presència de representants de les empreses que ofereixin algun dels guardons o patrocinin els premis, que tindran veu però no vot.

Si es dóna el cas que algú del jurat és director o tutor d’un projecte, caldrà informar a la resta del jurat i abstenir-se de comentar i participar en la valoració d’aquest projecte.

Composició del Jurat

Estarà format per personalitats rellevants, docents i professionals de tot el territori de l’Estat. Es donarà a conèixer més endavant i amb suficient antelació a la notificació de la llista final dels projectes seleccionats.

Cada jurat valorarà individualment els projectes sobre la base d’un document de rúbrica acadèmica facilitat per l’organització. Totes les valoracions es processaran de forma automàtica i el resultat així obtingut serà el que determini els premis i la seva distribució. En cas de coincidències en la valoració obtinguda el president del Jurat haurà d’emetre un vot de qualitat que desfarà l’empat.

Membres del Jurat 6a edició

(per ordre alfabètic)

Adiego Sánchez, David

Saragossa 1977. Dissenyador gràfic i il·lustrador. El 2002 funda, juntament amb Jaime Lloro, Mácula Estudio Creativo, estudi especialitzat en disseny gràfic, editorial i desenvolupament d’aplicacions per a Internet. Del 2003 al 2020, treballa a més a més, com a consultor de projectes i director a ArtLab Huesca, laboratori dedicat al desenvolupament de projectes artístics i socials mitjançant les noves tecnologies. El 2011, obre el seu propi estudi, especialitzat en producte editorial, identitat i estratègia de comunicació. És Graduat en Comunicación per la Universitat Oberta de Catalunya, Tècnic Superior d’Arts Plàstiques i Disseny per l’Escola d’Art d’Osca i Expert Web i Multimèdia per l’Escola Superior de Disseny de Valladolid. Ha desenvolupat projectes per a Espanya, França, Alemanya, Nova Guinea, Cuba, República Dominicana i Haití.

Bautista, Álvaro

Col·legiat Núm. 287
Dissenyador gràfic i assessor de comunicació, especialitzat en identitat corporativa, amb més de 30 anys d'experiència. Va començar la seva carrera com a dibuixant publicitari i posteriorment va treballar com a dissenyador a Madrid i Castelló, ciutat a la que el 1985 funda el seu propi estudi ABdiseño. L'estudi realitza projectes integrals de comunicació en camps com la identitat corporativa, publicitat, disseny editorial, expositiu, disseny interactiu i web. Al llarg de la seva trajectòria ha rebut diversos reconeixements nacionals i internacionals com el primer premi en el concurs europeu de disseny gràfic Distinction (Paris 1995), premi Letra Roland or, així com diverses seleccions dels premis LAUS. És dissenyador col·legiat, membre de l'ADCV i des de 1993 està inscrit en el BEDA (Bureau European of Designers Associations). Álvaro a més participa activament com a jurat de disseny i ponent en diversos congressos d'Universitats i escoles de disseny.

calbo_rafael
Calbo Such, Rafael

Professor de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, en l’especialitat de Disseny Gràfic. Doctor en Belles Arts. Nominat per al Premi Extraordinari de Doctorat 2014. Membre de la CAI (Comissió Avaluadora de la Investigació) encarregada d’avaluar la recerca dels professores de l’ISEACV (Instituto Superior de Enseñanzas Artísticas, Comunidad Valenciana). Membre de la “Comisión de Evaluación de Másteres en Enseñanzas Artísticas Superiores, Comunidad de Madrid 2014, Fundación para el Conocimiento Madri+d”. Membre de la “Comisión de Evaluación de Másteres en Enseñanzas Artísticas Superiores de la Comunidad de Aragón 2015, Agencia de Calidad y Prospectiva Universitaria de Aragón”. Seleccionat per a l’exposició organitzada per la ADCV (Asociación de Diseñadores de la Comunidad Valenciana), “El cartell valencià contemporani 2000-2020”. Primer premi Josep Albert Mestre a la Recerca per a la Millora de la Qualitat Educativa, convocatòria 2023, atorgat per la CEA (Confederación de Escuelas de Artes Plásticas y Diseño).

camacho_raquel_02_bn
Camacho, Raquel

Col·legiada Núm. 768
Doctora en disseny per la Universitat de Barcelona. Especialista en comunicació audiovisual. Màster en Motion Graphics i Mapping. Professora de Tècniques 3D i Projectes de disseny audiovisual. El seu treball abasta des de la comunicación i identitat visual corporativa fins al motion graphics, el mapping i el vídeoart, amb un especial interès en l’educació i la recerca en l’àmbit del disseny. Coordinadora de projectes audiovisuals immersius i interactius de reconstitució digital del patrimoni a Burzon Comenge Studio.

Camacho, Teresa

Llicenciada en Disseny Gràfic, en l'especialitat en disseny en la línia de noves tecnologies (2006), i el mestratge en disseny en la mateixa línia (2011), obtenint la medalla al mèrit universitari en tots dos graus. A més, ha realitzat estudis sobre psicologia de la publicitat a la Universidad Complutense de Madrid. Ha participat en esdeveniments nacionals i internacionals, com a assistent i com a expositor, organitzats per diferents institucions. Ha participat com a jurat de concursos. A més els seus treballs s'han presentat a exposicions. Ha publicat articles i entrevistes, entre les quals es troben les realitzades a Félix Beltrán, Joan Costa, Lou Dansinger, Enric Satué. És membre de comitè científic d'"R + Diseño" revista de la Universidad de Málaga; Membre de comitè d'assessors de la "Biennal Iberoamericana de Diseño", i membre de consell rector del "Encuentro BID" d'ensenyament i disseny. És professora i coordinadora de la llicenciatura en disseny gràfic a la Universidad Anáhuac Querétaro i des de 1994 treballa com a freelance per a empreses i institucions. Destacant la seva participació en 1995 com a assessora de la coordinació de disseny de la comunicació gràfica de la Universidad Autónoma Metropolitana així com el seu treball permanent des de 1993 per Félix Beltrán + Associats.

Castro Val, Dulce María

Dissenyadora de la Comunicació Gràfica per la Universidad Autónoma Metropolitana (UAM) de Mèxic. Va ser cap de Departament de Recerca i Coneixement del Disseny. Actualment professora investigadora, ha realitzat projectes interdisciplinaris amb comunitats rurals de diversos Estats de Mèxic. Ha impartit tallers nacionals i internacionals. El seu treball de recerca ha estat presentat a Mèxic i diversos països. Va rebre el Premi a la Docència al 2010.

Cerrolaza, Sílvia

Llicenciada i Doctora en Belles Arts per la Universidad Miguel Hernández. Especialista universitària en arts visuals i intermèdia per la Universitat Politècnica de València. Professora titular de disseny gràfic a l'Escuela Superior de Diseño de la Rioja ESDIR. Ha participat com a ponent en diversos congressos i cursos relacionats amb l'art contemporani i amb el disseny i ha publicat textos d'investigació en aquests àmbits en revistes com "EME Magazine".

Crecente García, Natalia

Llicenciada en Belles Arts. Universidad de Salamanca. Cursos de doctorat “Les revolucions tipogràfiques” a la facultat de Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Docent a l'Escola d'Art i Superior de Disseny Ramón Falcón de Lugo. Membre de l'associació gallega de dissenyadors DAG i cofundadora de l'estudi Sond3.

davidsohn_nina
Davidsohn Benet, Nina

Col·legiada Núm. 916
Dissenyadora gràfica per la Universitat de Buenos Aires. Màster en disseny gràfic digital a la Universitat de Barcelona. Especialitzada en identitat corporativa i marca personal, aplicada a espais i esdeveniments. Branding i producció d’esdeveniments. Com a part de l’equip de l’estudi la_maquineta, originari de Barcelona, va fundar la sucursal a Buenos Aires. A dia d’avui comparteixen projectes a les dues ciutats. Fundadora de “Diseño que te adora” una marca de disseny exclusiu del món Ioga/ Wellness, amb productes propis i projectes de disseny per encàrrec. És membre de la comissió directiva de @udgba | Unión de diseñadores gráficos de Buenos Aires i col·legiada del @codgc Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya. Dues organitzacions on col·labora activament ad honorem.

Flórez Baquero, Cristina

Col·legiada Núm. 559
Dissenyadora gràfica i il·lustradora infantil per la Universidad Jorge Tadeo Lozano, Bogotà - Colòmbia. Estudis en tipografia, disciplines i usos per la Universitat de Barcelona. Membre de l'àrea d'investigació "Arrels del Gràfic" del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, desenvolupant i executant projectes expositius de recuperació de patrimoni tipogràfic.

González-Mardones, Sheila

Col·legiada Núm. 547
En essència dissenyadora. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i en Comunicació Audiovisual per la UOC. Doctora en recerca en disseny per la Universitat de Barcelona. Investigadora i professora lectora del grau en disseny de la UB, d’UNIBA i de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Coordinadora del màster Interuniversitari d’Estudis Avançats en Disseny.

margalef_albert
Margalef Molina, Albert

Col·legiat Núm. 895
Dissenyador i director creatiu del Departament de Salut. Llicenciat en Història per la UB i en Cinema Documental per l’IDEC-Pompeu Fabra, ha treballat amb directors com Mercedes Álvarez, Carmen Castillo, Pere Portabella o Victor Kossakovsky, amb qui va codirigir Demonstration, multipremiat documental. Finalment, el 2020 amplia la seva formació en l’àmbito del disseny gràfic a ESDi. El 2021 crea Mnéme, una eina lúdica d’estimulació cognitiva per a pacients amb demència. Projecte que el va fer mereixedor del Premi Projecta de la 4a edició dels Gaudeamus Projecta, així com de l’Acento G, de la revista Gràffica; l’Anuaria d’Or; l’ArcaPack; el CLAP Platinium; el Selected Bilbao; el bronze als World Brand Design Society, així com la nominació als Pentawards, a la Taiwan Design Competition i a la Medalla ADI.

martinez_marina
Martínez Pérez-Ortíz, Marina

Professora de disseny gràfic especialista en identitat corporativa i comunicació, dissenyadora gràfica i investigadora. Ha estat responsable de la comunicació de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alacant, així com gestionant la direcció de Departament de projectes i investigació durant diversos anys. Com a dissenyadora ha desenvolupat la seva activitat en estudis de disseny i agències de publicitat fins que va decidir treballar pel seu compte. Ha participat com a moderadora en Congressos i actualment forma part del comitè d'organització del "Congrés Internacional d'Innovació en Comunicació i Mitjans Audiovisuals" organitzat per la Universitat d'Alacant.

mencio_marc
Menció Domingo, Marc

Col·legiat Núm. 951
Dissenyador gràfic per l'escola Eina de Barcelona. Des del 2005 Marc exerceix de director d'art en agències de Barcelona, Madrid, Berlin, i Shanghai. Amb un estil molt divers, les seves campanyes de publicitat han estat premiades en festivals nacionals i internacionals, les seves campanyes digitals han estat reconegudes als FWA i Webbies i els seus productes s'han comercialitzat a Vinçon i la Colette Paris entre d'altres. Des del 2020 Marc explora les possibilitats que ofereix la intersecció del disseny gràfic, la direcció d'art i el disseny en 3D com a dissenyador independent.

Morera Vidal, Francesc

Col·legiat Núm. 007
Doctor en Comunicació en l'era digital, UAB. Màster en Societat de la Informació i el Coneixement, UOC. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, UOC. Dissenyador gràfic des de 1976. Titular d'abís, agència de comunicació visual de 1990 a 2015. Col·laborador a la UOC i UNIBA. Investigador independent sobre llenguatge visual i infografia. Secretari de la junta de govern del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, membre de la Societat Catalana de Comunicació (IEC) i de la Design Research Society (DRS).

Morrissey, Lucinda

Titulada pel Central St. Martin's amb un grau en disseny gràfic, 1986, máster en disseny (Universitat Complutense de Madrid, 2015) i doctorant en disseny per l'economia circular (UCLM, 2017–). Treballa com a consultora independent, docent del grau en disseny des de 2009 i co-directora del "Máster en Diseño UX" online de la Universidad Europea. És britànica i bilingüe anglès-espanyol; viu i treballa a Madrid des de 1991.

pardo_octavio
Pardo Virto, Octavio

Col·legiat Núm. 754
Dissenyador gràfic especialitzat en disseny de tipografies. Graduat per la Universitat de Reading el 2010. Ha treballat per a fundicions tipogràfiques com Tobias Frere Jones, la Typofonderie, Type-Together o Sharp Type. És cofundador de l'estudi Ashler Design on ha realitzat projectes per a Google, Telefónica, Porcelanosa o agències com la Sra Rushmore. El seu treball ha estat reconegut pel Type Directors Club de Nova York, els premis Laus, Communication Arts o els premis Awwwards. Ha donat conferències i cursos de disseny al Media Lab de l'MIT, La Salle School de Singapur o la Universitat de Gjøvik a Noruega. Actualment està realitzant un doctorat en llegibilitat en tipografia per a persones amb problemes de visió a la Royal Danish Academy de Copenhaguen.

Pozo_Puertolas_Rafael
Pozo Puértolas, Rafael

Col·legiat Núm. 23
Doctor en Comunicació Científica, Universitat Pompeu Fabra (UPF). Recerca: director científic del centre de recrea TGRAF ISEC Lisboa. Docència: ELISAVA; ISEC Lisboa; BSM/ UPF; FA-UL Lisboa; i altres escolas. Professional: dissenyador gràfic. Editor d'Ediciones CPG; director de GR Creativity; vocal expert de la Asociación Española de Normalización – UNE CTN 54 Madrid. Dissenyador gràfico / impressor / editor / docent / investigador […]

Selma i Gil, Jordi

Col·legiat Núm. 505
Llicenciat en Belles Arts -especialitat de disseny- per la Universitat de Barcelona. Professor adjunt de disseny i cofundador del Laboratori de Tractament i Síntesi de la Imatge de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Professor i cap del departament de disseny per ordinador al Centre d'Estudis de la Imatge. Cap del departament d'infografia de Gestmusic Endemol des de 2006, on treballa des de 1992. Coordinador de les Jornades de Motion Graphics a Barcelona celebrades en les edicions de 2010 i 2011.

Simón, Cristina

Col·legiada Núm. 560
Doctora en disseny per la UB i Premi Extraordinari de Doctorat. Dissenyadora gràfica, investigadora en projectes de disseny, artista i divulgadora cultural. Llicenciada en Història de l'Art amb una formació específica en l'àmbit de la cal·ligrafia i la tipografia. Postgrau en Estudis d'Educació, Comunicació i Museus (UdG) i Màster en Tipografia, Disciplines i Usos (UB). Amb més de catorze anys d'experiència docent com a titular de disseny gràfic a diferents Escoles d'Art: l'EA Llotja-Barcelona, ESDAPC Catalunya i l'EA Olot. Consultora-col·laboradora al Grau en Disseny al Centre Universitari Internacional de Barcelona, a la UOC i a la UNED (programa sèniors). Junta de Govern-Vocal del CODGC i membre de l'àrea d'investigació "Arrels del Gràfic" en la gestió i execució de projectes relacionats amb el patrimoni tipogràfic. Projectes de comissariat en diferents cicles de ponències, creació de continguts i gestió de projectes expositius vinculats al patrimoni gràfic i tipogràfic. Compagino la docència en diferents centres universitaris amb l'activitat professional, artística i investigadora.

taborda_felipe
Taborda, Felipe

Dissenyador gràfic, autor i curador de Rio de Janeiro (Brasil). Formació a la PUC / RJ, va estudiar cinema i fotografia a la London International Film School (Anglaterra), Communication Arts al New York Institute of Technology i disseny gràfic a la School of Visual Arts (USA). Des de 1990 té el seu propi estudi. Treballa principalment a les àrees cultural, editorial i fonogràfica. El 2008 ha publicat el llibre Latin American Graphic Design amb l'editorial Taschen (Alemanya). El 2014 a la Universitat de Sanit Jonh's, de Nova York, organitza la mostra "Another Point of View", una extensa retrospectiva dels seus 30 anys de treball gràfic. Comissari a l'esdeveniment "Footb-All Mix", 32 cartells per a un joc apassionant, per al mundial de futbol de Rússia 2018, itinerant a diversos països del món. A l'octubre 2018 va tenir dues exposicions retrospectives simultànies: "Todo al Revés / La obra gràfica de Felipe Taborda" a Espanya, en motiu de Madrid Gràfica 2018; i "Cara a Tapa / La música visual de Felipe Taborda", com una de les exposicions oficials de la Biennal Internacional del Cartell de Mèxic. Entre 2019 i 2020 va estar per 6 mesos a Europa, per invitació d'universitats i institucions. Primer a Barcelona, Espanya, i després a Londres, Anglaterra.

Tur i Marí, Miquel Àngel

Col·legiat Núm. 093
Diseñador Gràfic, professional, docent, especialista en Disseny de producte, amb 32 anys de trajectòria. Soci de l'estudi HETCETT. Ha exercit la docència a ELISAVA, IDEP, LAI i IED, a Barcelona.

Els membres del comitè assessor:

Galve, Enric -EGM-

EGM inicia la seva singladura empresarial el 1971 com a laboratori professional de revelat, amb el lema de prestar sempre la millor qualitat als fotògrafs professionals del moment. Seguint amb l'evolució es va introduïr al món digital, escanejant, imprimint i retocant. Avui en dia, ha incorporat sistemes de gestió de continguts d'imatge virtual amb fotorealisme, retocs electrònics d'alt nivell, gestió de continguts per al món del "Digital Signage", sistemes d'escàners de gran format i còpies amb tot tipus de tintes UV, pigmentades, sublimació, etc ..., en tot tipus de formats i suports. Compta amb unes instal·lacions d'uns 6.000 metres quadrats i amb 90 professionals qualificats. Enric Galve ha estat president del Saló Sonimagfoto de Fira de Barcelona durant un període d'onze anys i vicepresident del Comitè Organitzador de Graphispag.

magre_jordi
Magre Miró, Jordi

Vinculat al sector gràfic des de fa més de 30 anys i al món de la impressió digital des de els seus inicis. 3M Servicio Exprés. Director a Fira de Barcelona de la edició 2019 del Saló Graphispag per a Arts gràfiques i Comunicació Visual. Coneixedor de l’àmbit associatiu per haver format part de l’Associació Graphispack i haver presidit l’Agrupació sectorial Aiidys, que agrupa empreses de serveis i proveïdores d’impressió digital. Director general de Mactac Europe per a España i Portugal del 2010 fins el 2017.

y_pericot_jordi
Pericot i Canaleta, Jordi

Col·legiat Núm. 145
Llicenciat en Filosofia i Doctor en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona (UB). Ha estat catedràtic de Teoria del Disseny a la UB i catedràtic de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona. Catedràtic emèrit de la UPF va ser director de l'Escola Elisava (1967-1980). Va ser un dels principals introductors de l'art cinètic a l'Estat espanyol i va participar en el grup el grup MENT (Muestra Española de Nuevas Tendencias Estéticas). Fundador de la revista Temes de disseny. És membre de la Real Academia de Bellas Artes de Santa Isabel de Hungría de Sevilla (1988) i de l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi (2008). Medalla d'Or a l'mèrit cultural de l'Ajuntament de Barcelona (2007).

Sellés Calabuig, Toni

Col·legiat Núm. 247
Dissenyador. Fundà Vasava l’any 1997 juntament amb el seu fill Bruno. Vasava ha estat una sorpresa en el món del disseny, mostrant la seva activitat en una gamma de disciplines que van des de la tipografia personalitzada, passant per la il·lustració i el disseny interactiu, fins a l’animació. Gran part del seu èxit en el món comercial es pot atribuir a l’empenta de Vasava en el camp de l’experimentació creativa i el disseny personal.

Xicola, Montserrat

Porta la direcció d'Agpograf. El seu objectiu ha estat fer empresa en moments difícils. El repte ha tingut diverses vessants: la industrial, l’artística, l’econòmica i la solidària i compromesa. Agpograf és una empresa de més de cinquanta anys de trajectòria, que ha vist com la segona generació agafava el relleu en la direcció, mantenint l’esperit de l’empresa, però infonent-hi aires nous que li han permès estar en al capdamunt de la indústria gràfica catalana. També ha apostat per fomentar la formació dels nous creatius i dissenyadors i participar-hi, i per donar suport a les iniciatives de les escoles i organismes del móndel disseny que requerien la col·laboració de la indústria gràfica.

I els membres del comitè organitzador

Del Hoyo Arjona, Jesús

Col·legiat Núm. 141
Dissenyador gràfic amb més de 35 anys d'exercici professional. Doctor en disseny per la Universitat de Barcelona (UB) i premi extraordinari de doctorat. Professor titular de projectes de disseny gràfic de la UB. Consultor, assessor i investigador en projectes de disseny i comunicació. Professor de projectes de disseny i disseny de la informació en les facultats de Belles Arts i Biologia. El seu treball com a professional i / o investigador ha estat reconegut en EUA, Alemanya, Finlàndia, Itàlia, França, Japó, Mèxic, Bolívia i Xile. Degà del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya (2007-2019).

Fonts i Forcadell, Tin

Col·legiada Núm. 466
Degana del Col·legi Oficial de Disseny gràfic de Catalunya. Dissenyadora gràfica i docent. Llicenciada en Belles Arts -Especialitat en Disseny- per la Universitat de Barcelona (UB). Investigadora doctoral (UB). Professora titular de projectes multidisciplinaris de disseny gràfic a l'EADT, Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona on també ha exercit càrrecs de responsabilitat en la direcció i en l'àrea de gràfica publicitària. Membre de la junta permanent de la EAD, Coordinadora d'Escoles d'Art i Disseny de Titularitat Pública de Catalunya (1998-2007). Membre col·laborador de l'EAPC, Escola d'Administració Pública de Catalunya, en tribunals de selecció en continguts multimèdia.

Garrido Val, Carina

Col·legiada Núm. 326
Graduada en Disseny per la Universitat de Barcelona (UB). El 2002 va crear l'estudi La troupe, disseny gràfic i comunicació visual, a Sabadell, fins a 2007, quan es va fusionar al Col·lectiu fecunda, des d'on treballa actualment. Així mateix, ha compaginat la seva tasca professional amb la docent de CFGS de Gràfica Publicitària a Illa, Escola d'Art i Disseny de Sabadell, de 1999 a 2018. Com a professora ha realitzat també cursos i tallers per a diverses entitats, instituts i universitats.

Villa Casanovas, Josep

Col·legiat Núm. 377
Títol oficial en Disseny Gràfic per l'escola Llotja de Barcelona. Ideòleg i fundador de l'associació "La lluna, imatge per a la cooperació". Ha exercit de docent a les escoles LAI i IDEP. Fundador i director creatiu d'Estudi la_maquineta (estudi propi des de 1998) amb seu a Barcelona i Buenos Aires, especialitzat en disseny i il·lustració per a la salut, la cultura i l'administració pública.

Uneix-te al nostre Newsletter