JURAT

El Jurat, actuarà tenint com a base els criteris de valoració, i reflectirà el veredicte en una acta en la que s'explicaran les raons per les quals ha atorgat els guardons.

El veredicte final es donarà a conèixer en un acte públic on es llegirà el nom dels treballs premiats i les raons que els fan mereixedors del guardó.

La decisió del jurat serà inapel·lable.

Els premis es podran declarar deserts, atorgar-se ex aequo i repartir-se.
 El Jurat o la comissió organitzadora del premis, en podrà canviar les condicions d’atorgament si hi ha raons argumentades i consistents que ho facin oportú.

En las sessiones d’evaluació es comptarà amb la presència de representants de les empreses que ofereixin algun dels guardons o patrocinin els premis, que tindran veu però no vot.

Si es dóna el cas que algú del jurat és director o tutor d’un projecte, caldrà informar a la resta del jurat i abstenir-se de comentar i participar en la valoració d’aquest projecte.

Composició del Jurat

Estarà format per personalitats rellevants, docents i professionals de tot el territori de l’Estat. Es donarà a conèixer més endavant i amb suficient antelació a la notificació de la llista final dels projectes seleccionats.

Cada jurat valorarà individualment els projectes sobre la base d’un document de rúbrica acadèmica facilitat per l’organització. Totes les valoracions es processaran de forma automàtica i el resultat així obtingut serà el que determini els premis i la seva distribució. En cas de coincidències en la valoració obtinguda el president del Jurat haurà d’emetre un vot de qualitat que desfarà l’empat.

Membres del Jurat 7a edició

(per ordre alfabètic)

abbadie-ivan
Abbadie, Ivan

Llicenciat en disseny per la Universitat La Salle Bajío (Mèxic) amb menció honorifica i Màster en publicitat per la Universitat La Salle Bajío amb menció honorifica. Diplomat en finances per la Universitat Tecmilenio. Investigador, consultor en disseny i director creatiu a Pizelato, firma especialitzada en desenvolupament de marca i sistemes d'identitat corporativa. Amb més de vint-i-tres anys d'experiència com a consultor en identitat de marca ha desenvolupat diversos projectes per a múltiples tipologies d'indústries com l'agrícola, construcció, minera, transport, química, tèxtil, alimentària, automotriu, manufacturera, immobiliària, entreteniment, vitivinícola, joieria, restauració i de serveis, tant professionals com empresarials, assolint resultats eficients i construint marques sòlides dins i fora de Mèxic. La seva feina ha estat reconeguda i guardonada amb diversos premis a més de 20 països arreu del món, també, ha publicat a diferents llibres i revistes especialitzades en disseny a Amèrica, Europa i Àsia. Catedràtic a nivell postgrau en matèria de comunicació visual, conferenciant i tallerista en matèria de disseny i identitat de marca a diferents universitats de Mèxic, Argentina, Paraguai i Colòmbia, duent a terme treballs que mostren el seu valor i la seva aportació a la societat.

Adiego Sánchez, David

Saragossa 1977. Dissenyador gràfic i il·lustrador. El 2002 funda, juntament amb Jaime Lloro, Mácula Estudio Creativo, estudi especialitzat en disseny gràfic, editorial i desenvolupament d’aplicacions per a Internet. Del 2003 al 2020, treballa a més a més, com a consultor de projectes i director a ArtLab Huesca, laboratori dedicat al desenvolupament de projectes artístics i socials mitjançant les noves tecnologies. El 2011, obre el seu propi estudi, especialitzat en producte editorial, identitat i estratègia de comunicació. És Graduat en Comunicación per la Universitat Oberta de Catalunya, Tècnic Superior d’Arts Plàstiques i Disseny per l’Escola d’Art d’Osca i Expert Web i Multimèdia per l’Escola Superior de Disseny de Valladolid. Ha desenvolupat projectes per a Espanya, França, Alemanya, Nova Guinea, Cuba, República Dominicana i Haití.

calbo_rafael
Calbo Such, Rafael

Professor de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, en l’especialitat de Disseny Gràfic. Doctor en Belles Arts. Nominat per al Premi Extraordinari de Doctorat 2014. Membre de la CAI (Comissió Avaluadora de la Investigació) encarregada d’avaluar la recerca dels professores de l’ISEACV (Instituto Superior de Enseñanzas Artísticas, Comunidad Valenciana). Membre de la “Comisión de Evaluación de Másteres en Enseñanzas Artísticas Superiores, Comunidad de Madrid 2014, Fundación para el Conocimiento Madri+d”. Membre de la “Comisión de Evaluación de Másteres en Enseñanzas Artísticas Superiores de la Comunidad de Aragón 2015, Agencia de Calidad y Prospectiva Universitaria de Aragón”. Seleccionat per a l’exposició organitzada per la ADCV (Asociación de Diseñadores de la Comunidad Valenciana), “El cartell valencià contemporani 2000-2020”. Primer premi Josep Albert Mestre a la Recerca per a la Millora de la Qualitat Educativa, convocatòria 2023, atorgat per la CEA (Confederación de Escuelas de Artes Plásticas y Diseño).

camacho_raquel_02_bn
Camacho, Raquel

Col·legiada Núm. 768
Doctora en disseny per la Universitat de Barcelona. Especialista en comunicació audiovisual. Màster en Motion Graphics i Mapping. Professora de Tècniques 3D i Projectes de disseny audiovisual. El seu treball abasta des de la comunicación i identitat visual corporativa fins al motion graphics, el mapping i el vídeoart, amb un especial interès en l’educació i la recerca en l’àmbit del disseny. Coordinadora de projectes audiovisuals immersius i interactius de reconstitució digital del patrimoni a Burzon Comenge Studio.

Camacho, Teresa

Llicenciada en Disseny Gràfic, en l'especialitat en disseny en la línia de noves tecnologies (2006), i el mestratge en disseny en la mateixa línia (2011), obtenint la medalla al mèrit universitari en tots dos graus. A més, ha realitzat estudis sobre psicologia de la publicitat a la Universidad Complutense de Madrid. Ha participat en esdeveniments nacionals i internacionals, com a assistent i com a expositor, organitzats per diferents institucions. Ha participat com a jurat de concursos. A més els seus treballs s'han presentat a exposicions. Ha publicat articles i entrevistes, entre les quals es troben les realitzades a Félix Beltrán, Joan Costa, Lou Dansinger, Enric Satué. És membre de comitè científic d'"R + Diseño" revista de la Universidad de Málaga; Membre de comitè d'assessors de la "Biennal Iberoamericana de Diseño", i membre de consell rector del "Encuentro BID" d'ensenyament i disseny. És professora i coordinadora de la llicenciatura en disseny gràfic a la Universidad Anáhuac Querétaro i des de 1994 treballa com a freelance per a empreses i institucions. Destacant la seva participació en 1995 com a assessora de la coordinació de disseny de la comunicació gràfica de la Universidad Autónoma Metropolitana així com el seu treball permanent des de 1993 per Félix Beltrán + Associats.

Castro Val, Dulce María

Dissenyadora de la Comunicació Gràfica per la Universidad Autónoma Metropolitana (UAM) de Mèxic. Va ser cap de Departament de Recerca i Coneixement del Disseny. Actualment professora investigadora, ha realitzat projectes interdisciplinaris amb comunitats rurals de diversos Estats de Mèxic. Ha impartit tallers nacionals i internacionals. El seu treball de recerca ha estat presentat a Mèxic i diversos països. Va rebre el Premi a la Docència al 2010.

Cerrolaza, Sílvia

Llicenciada i Doctora en Belles Arts per la Universidad Miguel Hernández. Especialista universitària en arts visuals i intermèdia per la Universitat Politècnica de València. Professora titular de disseny gràfic a l'Escuela Superior de Diseño de la Rioja ESDIR. Ha participat com a ponent en diversos congressos i cursos relacionats amb l'art contemporani i amb el disseny i ha publicat textos d'investigació en aquests àmbits en revistes com "EME Magazine".

crecente_natalia
Crecente García, Natalia

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Salamanca. Actualment, és professora en l'especialitat de Disseny Gràfic i Ceràmica de l'Escola d'Art i Superior de Disseny Ramón Falcó de Lugo. Està realitzant la tesi sobre tipografia a la Universitat de Santiago de Compostela i és sòcia fundadora de l'estudi de disseny Sond3 i de l'associació gallega de dissenyadors, DAG. A la segona convocatòria dels premis Josep Albert Mestre a la Recerca per a la Millora de la Qualitat Educativa de la CEA (Confederación de Escuelas de Artes Plásticas y Diseño), va rebre el segon premi.

davidsohn_nina
Davidsohn Benet, Nina

Col·legiada Núm. 0916
Dissenyadora gràfica per la Universitat de Buenos Aires. Màster en disseny gràfic digital a la Universitat de Barcelona. Especialitzada en DECO~Design: Branding d’espacis i esdeveniments; Producció d’esdeveniments: Experiències Wellness o artísticoculturals; Comercial en projectes de Branding i Comunicació parant especial atenció en la relació amb els clients conjuntament amb l’equip creatiu, per a Sure Brand Design a Europa; Sóc membre de la comissió directiva de l’UDGBA | Unió de dissenydors gràfics de Buenos Aires, i Col·legiada Núm. 0916 del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya.

Flórez Baquero, Cristina

Col·legiada Núm. 559
Dissenyadora gràfica i il·lustradora infantil per la Universidad Jorge Tadeo Lozano, Bogotà - Colòmbia. Estudis en tipografia, disciplines i usos per la Universitat de Barcelona. Membre de l'àrea d'investigació "Arrels del Gràfic" del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, desenvolupant i executant projectes expositius de recuperació de patrimoni tipogràfic.

González-Mardones, Sheila

Col·legiada Núm. 547
En essència dissenyadora. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i en Comunicació Audiovisual per la UOC. Doctora en recerca en disseny per la Universitat de Barcelona. Investigadora i professora lectora del grau en disseny de la UB, d’UNIBA i de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Coordinadora del màster Interuniversitari d’Estudis Avançats en Disseny.

lopez_gonzalez_alberto
López, Alberto

Col·legiat Núm. 232
Soc graduat en Disseny i Creacions Digitals per la Universitat Oberta de Catalunya i abans en Disseny Gràfic per IDEP, on vaig estar seleccionat entre els quatre millors de la meva promoció. A més, em vaig especialitzar en Impressió d'Arts Gràfiques a l'Escola Salesians de Sarrià. Aquesta combinació m'ha donat l'habilitat de transformar idees en realitat, controlant cada etapa del projecte, des del primer esbós fins a la producció final. Des de 2007, lidero el meu propi estudi de disseny multidisciplinari, la Negreta, al vibrant barri de Gràcia. Quan no estic immers en la creativitat de l'estudi, gaudeixo impartint classes a LCI Barcelona i tallers al Centre Cívic Convent Sant Agustí. M'agrada veure'm com un petit somiador, i res em fa més feliç que ser el pare del nen més increïble del món.

lopez_david
López Rubiño, David

Doctor en Belles Arts per la Universitat de Granada. Actualment, desenvolupa la seva labor docent i de recerca al Departament de Dibuix de la mateixa universitat. Entre el 2008 i el 2018, ha sigut professor al Departament d'Art i Arquitectura de la Universitat de Màlaga. A més, forma part de l'equip de recerca de la Càtedra d'Innovació sobre Artesania, Disseny i Art Contemporani de l'UGR. És director i fundador de la revista científica: Umática, revista sobre creació i anàlisi de la imatge (ISSN 2659-5354); i ha sigut codirector del magazín sobre disseny i cultura visual: El Intercambiador Express (ISSN 2530-0806). Juntament amb la seva tasca docent i de recerca, treballa com a consultor i tipògraf.

machicao_susana
Machicao, Susana

Comunicadora visual i dissenyadora gràfica boliviana amb més de 30 anys d'experiència. Treballa al seu propi estudi de disseny. Directora de la "Bienal de Cartel Bolivia BICeBé" i Coordinadora Regional de la "Tipos Latinos, Bienal de Tipografía Latinoamericana". Fundadora i directora de LATAM_D espai que reuneix als dissenyadors de moda, industrial, producte disseny gràfic d'Amèrica Llatina, fundadora i directora de la comunitat Diseñadores Gráficos Bolivia i creadora del projecte internacional Mujeres Diseñadoras. El 2016 va obtenir un Reconeixement de Carrera i Professional en Disseny de la Universitat de Palermo al Foro Latinoamericano de Escuelas de Diseño. És membre associat del China International Design Educator Association C-IDEA, ambaixadora al Consell d'Ambaixadors de Disseny Llatinoamericà de la Universitat de Palermo a Argentina, membre del Comitè Assessor de la BIAPE, "Barcelona International Annual Poster Exhibition", membre honorària del Poster Bienniale de Varsòvia i sòcia Fundadora de CAMEBOL Cámara de Mujeres Empresarias de Bolivia. Ha sigut jurat internacional i conferenciant a diferents esdeveniments nacionals i internacionals, així com tallerista a països com França, Mèxic, Perú, Equador, Argentina, Ucraïna, Colòmbia i Paraguai, entre altres. El seu treball ha sigut partícip de diferents exposicions arreu del món.

margalef_albert
Margalef Molina, Albert

Col·legiat Núm. 895
Dissenyador i director creatiu del Departament de Salut. Llicenciat en Història per la UB i en Cinema Documental per l’IDEC-Pompeu Fabra, ha treballat amb directors com Mercedes Álvarez, Carmen Castillo, Pere Portabella o Victor Kossakovsky, amb qui va codirigir Demonstration, multipremiat documental. Finalment, el 2020 amplia la seva formació en l’àmbito del disseny gràfic a ESDi. El 2021 crea Mnéme, una eina lúdica d’estimulació cognitiva per a pacients amb demència. Projecte que el va fer mereixedor del Premi Projecta de la 4a edició dels Gaudeamus Projecta, així com de l’Acento G, de la revista Gràffica; l’Anuaria d’Or; l’ArcaPack; el CLAP Platinium; el Selected Bilbao; el bronze als World Brand Design Society, així com la nominació als Pentawards, a la Taiwan Design Competition i a la Medalla ADI.

martinez_marina
Martínez Pérez-Ortíz, Marina

Professora de disseny gràfic especialista en identitat corporativa i comunicació, dissenyadora gràfica i investigadora. Ha estat responsable de la comunicació de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alacant, així com gestionant la direcció de Departament de projectes i investigació durant diversos anys. Com a dissenyadora ha desenvolupat la seva activitat en estudis de disseny i agències de publicitat fins que va decidir treballar pel seu compte. Ha participat com a moderadora en Congressos i actualment forma part del comitè d'organització del "Congrés Internacional d'Innovació en Comunicació i Mitjans Audiovisuals" organitzat per la Universitat d'Alacant.

Morera Vidal, Francesc

Col·legiat Núm. 007
Doctor en Comunicació en l'era digital, UAB. Màster en Societat de la Informació i el Coneixement, UOC. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, UOC. Dissenyador gràfic des de 1976. Titular d'abís, agència de comunicació visual de 1990 a 2015. Professor a Massana (UAB) de 2012 a 2022. Col·laborador a la UOC i UNIBA. Investigador independent sobre llenguatge visual i infografia. Vicedegà del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, membre de la Societat Catalana de Comunicació (IEC) i de la Design Research Society (DRS).

Morrissey, Lucinda

Titulada pel Central St. Martin's amb un grau en disseny gràfic (1986) i màster en Diseño de la Universidad Complutense de Madrid (2015). Treballa com a consultora independent, docent del Grau en Disseny des de 2009, creadora de continguts per a grau/postgrau en línia i és la codirectora del Màster en Disseny UX/UI en línia i presencial del Creative Campus de la Universidad Europea de Madrid (2018-fins a l'actualitat). És britànica i bilingüe anglès-espanyol; viu i treballa a Madrid des de 1991. Les seves àrees d'interès dins del camp del disseny inclouen l'economia circular, la tipografia, l'experiència d'usuari i el disseny d'interfícies, així com la disseminació i divulgació del disseny gràfic.

rodriguez_viky
Rodríguez López, Viky

Llicenciada en Belles Arts (UGR). Màster en Recerca Artística (UJA). Professora de disseny gràfic, especialista en motion graphics i comunicació. Dissenyadora gràfica i investigadora. Coordinadora dels Ensenyaments Artístics Superiors de Disseny Gràfic a l'Escola d'Art i Superior de Disseny José Nogué (Jaén). Cofundadora juntament amb Carlos Campos del festival de disseny i creativitat "Órbitas", organitzat per l'EASD José Nogué des de 2017, un dels festivals millor valorats i reconeguts a escala nacional. Va ser codirectora del Certamen Audiovisual de Cabra (Córdoba) des del 2008 fins al 2017. Ha col·laborat a congressos i jornades al voltant del disseny i ha participat com a jurat a diversos certàmens.

Selma i Gil, Jordi

Col·legiat Núm. 505
Llicenciat en Belles Arts -especialitat de disseny- per la Universitat de Barcelona. Professor adjunt de disseny i cofundador del Laboratori de Tractament i Síntesi de la Imatge de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Professor i cap del departament de disseny per ordinador al Centre d'Estudis de la Imatge. Cap del departament d'infografia de Gestmusic Endemol des de 2006, on treballa des de 1992. Coordinador de les Jornades de Motion Graphics a Barcelona celebrades en les edicions de 2010 i 2011.

Simón, Cristina

Col·legiada Núm. 560
Doctora en disseny per la UB i Premi Extraordinari de Doctorat. Dissenyadora gràfica, investigadora en projectes de disseny, artista i divulgadora cultural. Llicenciada en Història de l'Art amb una formació específica en l'àmbit de la cal·ligrafia i la tipografia. Postgrau en Estudis d'Educació, Comunicació i Museus (UdG) i Màster en Tipografia, Disciplines i Usos (UB). Amb més de catorze anys d'experiència docent com a titular de disseny gràfic a diferents Escoles d'Art: l'EA Llotja-Barcelona, ESDAPC Catalunya i l'EA Olot. Consultora-col·laboradora al Grau en Disseny al Centre Universitari Internacional de Barcelona, a la UOC i a la UNED (programa sèniors). Junta de Govern-Vocal del CODGC i membre de l'àrea d'investigació "Arrels del Gràfic" en la gestió i execució de projectes relacionats amb el patrimoni tipogràfic. Projectes de comissariat en diferents cicles de ponències, creació de continguts i gestió de projectes expositius vinculats al patrimoni gràfic i tipogràfic. Compagino la docència en diferents centres universitaris amb l'activitat professional, artística i investigadora.

soltan_mohamed_zakaria
Soltan, Mohamed Zakaria

Artista visual egipci, dissenyador de cartells i artista gràfic. Doctorat en Publicitat per la Facultat d'Arts Aplicades de la Universitat de Helwan, Egipte. Professor associat de la Facultat d’Arts Aplicades de l’Universitat 6 d'octubre d’Egipte. Guanyador de molts premis, diplomes i medalles com; primer premi de gravat al concurs “A Nation's Crossing” del Ministeri de Cultura, Egipci, 2013, tercer premi a "Sayed Darwish" Egyptian Melodies Competition, organitzat per "The Saad Zaghloul Cultural Centre", Egipte, 2014; menció honorífica a International Contemporary Miniprint of Kazanlak Bulgaria, 2015; premi "Reconeixement per l'obra gràfica CGD" / "1st International Bookplate Exhibition" Subotica, Sèrbia, 2015; premi de la Galeria R+ de l'Acadèmia de Belles Arts a Szczecin a la 6a Triennal Internacional de Gràfics Digitals Gdynia 2019, Polònia, que va ser "Exposició individual”; certificat d'excel·lència premi, dels organitzadors de l'exposició de cartells de “Two Leaning Towers 2019” de la Suzhou Association of Graphic Designers, Xina, 2019 i “AGDT Excellent Design Award 2021” a l'11th Asia Graphic Design Triennale 2021 per KECD, al Centre d'Arts de Seül, Corea, 2021 Membre del jurat internacional a diversos premis i concursos; "Draw Egypt", Moscou, Rússia, 2020; “Posterists in the World”, Cuzco, Perú, 2019 i 2022; “Verne y el derecho a la imagen”, RINC Puebla, Mèxic; “Poster For”, EUA-Xina, 2023; “Intercontinental Biennale, Opening Colombia”, Headquarter: Florida, EUA, 2023; “Posterheroes”, Itàlia, 2023; C2A Creative Communication Award”, Los Angeles, CA, EUA, 2023; “Gen AI International Art Exhibition”, Malàisia, 2024; “12a Triennal Internacional de Cartells” de Seül, Corea i Mongòlia, 2024 i “9è Concurs Internacional de Cartells de Reggae”, Atenes, Grècia, 2024 entre d’altres. Ha realitzat 19 exposicions individuals a tot el món a (Egipte, Sèrbia, Romania, Argentina, Rússia, Polònia i Corea), i ha participat en més de 190 esdeveniments internacionals.

taborda_felipe
Taborda, Felipe

Dissenyador gràfic, autor i curador de Rio de Janeiro (Brasil). Format a la PUC/RJ, va estudiar cinema i fotografia a la London International Film School (Anglaterra), Communication Arts al New York Institute of Technology i disseny gràfic a la School of Visual Arts (USA). Des de 1990 té el seu propi estudi, actuant principalment a les àrees cultural, editorial i fonogràfica. El 2008 va publicar el llibre Latin American Graphic Design amb l'editorial Taschen. El 2014 a la Universitat de Saint John's, de Nova York, va organitzar la mostra "Another Point of View", una extensa retrospectiva dels seus 30 anys de treball gràfic. Va comissariar l'esdeveniment Footb-All Mix / 32 cartells per a un joc apassionant, per al mundial de futbol de Rússia 2018, amb mostres a diversos països del món. El 2018 va tenir dues exposicions retrospectives simultànies: "Todo al Revés / La obra gràfica de Felipe Taborda" a Espanya, amb motiu de Madrid Gràfica; i "Cara a Tapa / La música visual de Felipe Taborda", a la Biennal Internacional del Cartell de Mèxic. El 2022 la Galeria Gallo de la Universitat Católica de Chile, va presentar la retrospectiva "El Diseño es el Mesaje / El Arte Gráfico de Felipe Taborda". Al llarg de més de 40 anys ha sigut corresponsal internacional de les revistes Novum (Alemanya) i Print (USA). Actualment, és corresponsal de les revistes Experimenta (Espanya) i Grafikmagazin (Alemanya).

tena_daniel
Tena Parera, Daniel

Col·legiat Núm. 013
Doctor en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) (1998) és especialista en la docència i en la investigació dels Missatges visuals i audiovisuals en els mitjans de comunicació des de la perspectiva formal, perceptiva i persuasiva. Autor de diversos llibres i articles sobre disseny i comunicació gràfica.

Tur i Marí, Miquel Àngel

Col·legiat Núm. 093
Diseñador Gràfic, professional, docent, especialista en Disseny de producte, amb 32 anys de trajectòria. Soci de l'estudi HETCETT. Ha exercit la docència a ELISAVA, IDEP, LAI i IED, a Barcelona.

Els membres del comitè assessor:

Galve, Enric -EGM-

EGM inicia la seva singladura empresarial el 1971 com a laboratori professional de revelat, amb el lema de prestar sempre la millor qualitat als fotògrafs professionals del moment. Seguint amb l'evolució es va introduïr al món digital, escanejant, imprimint i retocant. Avui en dia, ha incorporat sistemes de gestió de continguts d'imatge virtual amb fotorealisme, retocs electrònics d'alt nivell, gestió de continguts per al món del "Digital Signage", sistemes d'escàners de gran format i còpies amb tot tipus de tintes UV, pigmentades, sublimació, etc ..., en tot tipus de formats i suports. Compta amb unes instal·lacions d'uns 6.000 metres quadrats i amb 90 professionals qualificats. Enric Galve ha estat president del Saló Sonimagfoto de Fira de Barcelona durant un període d'onze anys i vicepresident del Comitè Organitzador de Graphispag.

magre_jordi
Magre Miró, Jordi

Vinculat al sector gràfic des de fa més de 30 anys i al món de la impressió digital des de els seus inicis. 3M Servicio Exprés. Director a Fira de Barcelona de la edició 2019 del Saló Graphispag per a Arts gràfiques i Comunicació Visual. Coneixedor de l’àmbit associatiu per haver format part de l’Associació Graphispack i haver presidit l’Agrupació sectorial Aiidys, que agrupa empreses de serveis i proveïdores d’impressió digital. Director general de Mactac Europe per a España i Portugal del 2010 fins el 2017.

y_pericot_jordi
Pericot i Canaleta, Jordi

Col·legiat Núm. 145
Llicenciat en Filosofia i Doctor en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona (UB). Ha estat catedràtic de Teoria del Disseny a la UB i catedràtic de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona. Catedràtic emèrit de la UPF va ser director de l'Escola Elisava (1967-1980). Va ser un dels principals introductors de l'art cinètic a l'Estat espanyol i va participar en el grup el grup MENT (Muestra Española de Nuevas Tendencias Estéticas). Fundador de la revista Temes de disseny. És membre de la Real Academia de Bellas Artes de Santa Isabel de Hungría de Sevilla (1988) i de l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi (2008). Medalla d'Or a l'mèrit cultural de l'Ajuntament de Barcelona (2007).

Sellés Calabuig, Toni

Col·legiat Núm. 247
Dissenyador. Fundà Vasava l’any 1997 juntament amb el seu fill Bruno. Vasava ha estat una sorpresa en el món del disseny, mostrant la seva activitat en una gamma de disciplines que van des de la tipografia personalitzada, passant per la il·lustració i el disseny interactiu, fins a l’animació. Gran part del seu èxit en el món comercial es pot atribuir a l’empenta de Vasava en el camp de l’experimentació creativa i el disseny personal.

Xicola, Montserrat

Porta la direcció d'Agpograf. El seu objectiu ha estat fer empresa en moments difícils. El repte ha tingut diverses vessants: la industrial, l’artística, l’econòmica i la solidària i compromesa. Agpograf és una empresa de més de cinquanta anys de trajectòria, que ha vist com la segona generació agafava el relleu en la direcció, mantenint l’esperit de l’empresa, però infonent-hi aires nous que li han permès estar en al capdamunt de la indústria gràfica catalana. També ha apostat per fomentar la formació dels nous creatius i dissenyadors i participar-hi, i per donar suport a les iniciatives de les escoles i organismes del móndel disseny que requerien la col·laboració de la indústria gràfica.

I els membres del comitè organitzador

Del Hoyo Arjona, Jesús

Col·legiat Núm. 141
Dissenyador gràfic amb més de 35 anys d'exercici professional. Doctor en disseny per la Universitat de Barcelona (UB) i premi extraordinari de doctorat. Professor titular de projectes de disseny gràfic de la UB. Consultor, assessor i investigador en projectes de disseny i comunicació. Professor de projectes de disseny i disseny de la informació en les facultats de Belles Arts i Biologia. El seu treball com a professional i / o investigador ha estat reconegut en EUA, Alemanya, Finlàndia, Itàlia, França, Japó, Mèxic, Bolívia i Xile. Degà del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya (2007-2019).

Fonts i Forcadell, Tin

Col·legiada Núm. 466
Degana del Col·legi Oficial de Disseny gràfic de Catalunya. Dissenyadora gràfica i docent. Llicenciada en Belles Arts -Especialitat en Disseny- per la Universitat de Barcelona (UB). Investigadora doctoral (UB). Professora titular de projectes multidisciplinaris de disseny gràfic a l'EADT, Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona on també ha exercit càrrecs de responsabilitat en la direcció i en l'àrea de gràfica publicitària. Membre de la junta permanent de la EAD, Coordinadora d'Escoles d'Art i Disseny de Titularitat Pública de Catalunya (1998-2007). Membre col·laborador de l'EAPC, Escola d'Administració Pública de Catalunya, en tribunals de selecció en continguts multimèdia.

Garrido Val, Carina

Col·legiada Núm. 326
Graduada en Disseny per la Universitat de Barcelona (UB). El 2002 va crear l'estudi La troupe, disseny gràfic i comunicació visual, a Sabadell, fins a 2007, quan es va fusionar al Col·lectiu fecunda, des d'on treballa actualment. Així mateix, ha compaginat la seva tasca professional amb la docent de CFGS de Gràfica Publicitària a Illa, Escola d'Art i Disseny de Sabadell, de 1999 a 2018. Com a professora ha realitzat també cursos i tallers per a diverses entitats, instituts i universitats.

Villa Casanovas, Josep

Col·legiat Núm. 377
Títol oficial en Disseny Gràfic per l'escola Llotja de Barcelona. Ideòleg i fundador de l'associació "La lluna, imatge per a la cooperació". Ha exercit de docent a les escoles LAI i IDEP. Fundador i director creatiu d'Estudi la_maquineta (estudi propi des de 1998) amb seu a Barcelona i Buenos Aires, especialitzat en disseny i il·lustració per a la salut, la cultura i l'administració pública.

Uneix-te al nostre Newsletter