JURAT

El Jurat, actuarà tenint com a base els criteris de valoració, i reflectirà el veredicte en una acta en la que s'explicaran les raons per les quals ha atorgat els guardons.

El veredicte final es donarà a conèixer en un acte públic on es llegirà el nom dels treballs premiats i les raons que els fan mereixedors del guardó.

La decisió del jurat serà inapel·lable.

Els premis es podran declarar deserts, atorgar-se ex aequo i repartir-se.
 El Jurat o la comissió organitzadora del premis, en podrà canviar les condicions d’atorgament si hi ha raons argumentades i consistents que ho facin oportú.

En las sessiones d’evaluació es comptarà amb la presència de representants de les empreses que ofereixin algun dels guardons o patrocinin els premis, que tindran veu però no vot.

Si es dóna el cas que algú del jurat és director o tutor d’un projecte, caldrà informar a la resta del jurat i abstenir-se de comentar i participar en la valoració d’aquest projecte.

Composició del Jurat

Estarà format per personalitats rellevants, docents i professionals de tot el territori de l’Estat. Es donarà a conèixer més endavant i amb suficient antelació a la notificació de la llista final dels projectes seleccionats.

Cada jurat valorarà individualment els projectes sobre la base d’un document de rúbrica acadèmica facilitat per l’organització. Totes les valoracions es processaran de forma automàtica i el resultat així obtingut serà el que determini els premis i la seva distribució. En cas de coincidències en la valoració obtinguda el president del Jurat haurà d’emetre un vot de qualitat que desfarà l’empat.

Membres del Jurat 6a edició

(per ordre alfabètic)

Adiego Sánchez, David

Saragossa 1977. Compagina el seu treball com a dissenyador i director d'art amb projectes en l'àmbit de les arts visuals. El 2002 funda, al costat de Jaime Ploro, «Mácula Estudio Creativo», desenvolupant projectes de disseny gràfic, editorial i aplicacions per a internet. Des de 2003, forma part de l'equip de l'"ArtLab Huesca", laboratori dedicat al desenvolupament de projectes artístics i socials a través de les noves tecnologies. Des de 2011, dirigeix ​​el seu propi estudi de disseny gràfic, especialitzat en projecte editorial, identitat i estratègia de comunicació. Ha realitzat projectes per a Espanya, França, Alemanya, Nova Guinea, Cuba, República Dominicana i Haití.

Arbonès, Núria

Col·legiada Núm. 555
L'any 2006 funda el seu propi estudi «Debonatinta» establert a El Morell (Tarragona), estudi que en 13 anys es consolida com un estudi especialitzat en branding i packaging alimentari, treballant per a moltes marques. Els treballs de packaging realitzats en l'estudi «Debonatinta» han estat reconeguts amb premis nacionals i internacionals.

Bautista, Álvaro

Col·legiat Núm. 287
Dissenyador gràfic i assessor de comunicació, especialitzat en identitat corporativa, amb més de 30 anys d'experiència. Va començar la seva carrera com a dibuixant publicitari i posteriorment va treballar com a dissenyador a Madrid i Castelló, ciutat a la que el 1985 funda el seu propi estudi ABdiseño. L'estudi realitza projectes integrals de comunicació en camps com la identitat corporativa, publicitat, disseny editorial, expositiu, disseny interactiu i web. Al llarg de la seva trajectòria ha rebut diversos reconeixements nacionals i internacionals com el primer premi en el concurs europeu de disseny gràfic Distinction (Paris 1995), premi Letra Roland or, així com diverses seleccions dels premis LAUS. És dissenyador col·legiat, membre de l'ADCV i des de 1993 està inscrit en el BEDA (Bureau European of Designers Associations). Álvaro a més participa activament com a jurat de disseny i ponent en diversos congressos d'Universitats i escoles de disseny.

Camacho, Raquel

Col·legiada Núm. 768
Doctora en disseny per la Universitat de Barcelona, investigadora en disseny, artista visual, pèrit en disseny i professora d'arts plàstiques i disseny als cicles formatius de Gràfica Publicitària i Gràfica Audiovisual, i professora del Grau universitari de Disseny a la Universitat Internacional de Barcelona. El seu treball abasta des de la comunicació i identitat visual, el motion graphic, el mapping i el videoart, amb un interès especial per l'educació i l'ensenyament del disseny, així com la recerca en l'àmbit del disseny. Membre integrant del grup de recerca en disseny REPRODIS de la Universitat de Barcelona. Actualment directora de l'escola municipal d'art i disseny La Gaspar d'Igualada.

Camacho, Teresa

Llicenciada en Disseny Gràfic, en l'especialitat en disseny en la línia de noves tecnologies (2006), i el mestratge en disseny en la mateixa línia (2011), obtenint la medalla al mèrit universitari en tots dos graus. A més, ha realitzat estudis sobre psicologia de la publicitat a la Universidad Complutense de Madrid. Ha participat en esdeveniments nacionals i internacionals, com a assistent i com a expositor, organitzats per diferents institucions. Ha participat com a jurat de concursos. A més els seus treballs s'han presentat a exposicions. Ha publicat articles i entrevistes, entre les quals es troben les realitzades a Félix Beltrán, Joan Costa, Lou Dansinger, Enric Satué. És membre de comitè científic d'"R + Diseño" revista de la Universidad de Málaga; Membre de comitè d'assessors de la "Biennal Iberoamericana de Diseño", i membre de consell rector del "Encuentro BID" d'ensenyament i disseny. És professora i coordinadora de la llicenciatura en disseny gràfic a la Universidad Anáhuac Querétaro i des de 1994 treballa com a freelance per a empreses i institucions. Destacant la seva participació en 1995 com a assessora de la coordinació de disseny de la comunicació gràfica de la Universidad Autónoma Metropolitana així com el seu treball permanent des de 1993 per Félix Beltrán + Associats.

Castro Val, Dulce María

Dissenyadora de la Comunicació Gràfica per la Universidad Autónoma Metropolitana (UAM) de Mèxic. Va ser cap de Departament de Recerca i Coneixement del Disseny. Actualment professora investigadora, ha realitzat projectes interdisciplinaris amb comunitats rurals de diversos Estats de Mèxic. Ha impartit tallers nacionals i internacionals. El seu treball de recerca ha estat presentat a Mèxic i diversos països. Va rebre el Premi a la Docència al 2010.

Cerrolaza, Sílvia

Llicenciada i Doctora en Belles Arts per la Universidad Miguel Hernández. Especialista universitària en arts visuals i intermèdia per la Universitat Politècnica de València. Professora titular de disseny gràfic a l'Escuela Superior de Diseño de la Rioja ESDIR. Ha participat com a ponent en diversos congressos i cursos relacionats amb l'art contemporani i amb el disseny i ha publicat textos d'investigació en aquests àmbits en revistes com "EME Magazine".

Crecente García, Natalia

Llicenciada en Belles Arts. Universidad de Salamanca. Cursos de doctorat “Les revolucions tipogràfiques” a la facultat de Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Docent a l'Escola d'Art i Superior de Disseny Ramón Falcón de Lugo. Membre de l'associació gallega de dissenyadors DAG i cofundadora de l'estudi Sond3.

Del Hoyo Arjona, Jesús

Col·legiat Núm. 141
Dissenyador gràfic amb més de 35 anys d'exercici professional. Doctor en disseny per la Universitat de Barcelona (UB) i premi extraordinari de doctorat. Professor titular de projectes de disseny gràfic de la UB. Consultor, assessor i investigador en projectes de disseny i comunicació. Professor de projectes de disseny i disseny de la informació en les facultats de Belles Arts i Biologia. El seu treball com a professional i / o investigador ha estat reconegut en EUA, Alemanya, Finlàndia, Itàlia, França, Japó, Mèxic, Bolívia i Xile. Degà del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya (2007-2019).

ferranElOtro
ferranElOtro

Amb formació en Belles Arts i Història de l’Art. Des de 2005 treballa com a dissenyador gràfic freelance i el 2007 crea a Barcelona l’oficina de disseny gràfico ferranElOtro Studio. Entre 2007 i 2013 va ser codirector, juntament amb Irene Minovas, del projecte editorial Save As... Publications. I el 2012 va ser coeditor, juntament amb Maite Garbayo i Francesc Ruiz, dels dos primers números de la revista de crítica i art contemporani pipa. Des de 2019 crea el projecte editorial ferranElOtro Editor. Com a extensió també ha desenvolupat la seva activitat de caràcter editorial parasitant l’àmbit de la curaduria amb projectes expositius col·lectius i individuals.

Flórez Baquero, Cristina

Col·legiada Núm. 559
Dissenyadora gràfica i il·lustradora infantil per la Universidad Jorge Tadeo Lozano, Bogotà - Colòmbia. Estudis en tipografia, disciplines i usos per la Universitat de Barcelona. Membre de l'àrea d'investigació "Arrels del Gràfic" del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, desenvolupant i executant projectes expositius de recuperació de patrimoni tipogràfic.

González-Mardones, Sheila

Col·legiada Núm. 547
En essència dissenyadora. Doctora en investigació en disseny per la Universitat de Barcelona (UB). Investigadora i docent del grau en disseny de la UB, de l'UniBA i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Professora titular de l'escola d'art Arsenal en l'àrea de comunicació gràfica i audiovisual.

margalef_albert
Margalef Molina, Albert

Col·legiat Núm. 895
Dissenyador i director creatiu del Departament de Salut. Llicenciat en Història per la UB i en Cinema Documental per l’IDEC-Pompeu Fabra, ha treballat amb directors com Mercedes Álvarez, Carmen Castillo, Pere Portabella o Victor Kossakovsky, amb qui va codirigir Demonstration, multipremiat documental. Finalment, el 2020 amplia la seva formació en l’àmbito del disseny gràfic a ESDi. El 2021 crea Mnéme, una eina lúdica d’estimulació cognitiva per a pacients amb demència. Projecte que el va fer mereixedor del Premi Projecta de la 4a edició dels Gaudeamus Projecta, així com de l’Acento G, de la revista Gràffica; l’Anuaria d’Or; l’ArcaPack; el CLAP Platinium; el Selected Bilbao; el bronze als World Brand Design Society, així com la nominació als Pentawards, a la Taiwan Design Competition i a la Medalla ADI.

martinez_marina
Martínez Pérez-Ortíz, Marina

Professora de disseny gràfic especialista en identitat corporativa i comunicació, dissenyadora gràfica i investigadora. Ha estat responsable de la comunicació de l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alacant, així com gestionant la direcció de Departament de projectes i investigació durant diversos anys. Com a dissenyadora ha desenvolupat la seva activitat en estudis de disseny i agències de publicitat fins que va decidir treballar pel seu compte. Ha participat com a moderadora en Congressos i actualment forma part del comitè d'organització del "Congrés Internacional d'Innovació en Comunicació i Mitjans Audiovisuals" organitzat per la Universitat d'Alacant.

Morera Vidal, Francesc

Col·legiat Núm. 007
Doctor en Comunicació en l’era digital, UAB. Màster en Societat de la Informació i el Coneixement, UOC. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, UOC. Dissenyador gràfic des de 1976. Titular d’abís, agència de comunicació visual de 1990 a 2015. Docent i coordinador acadèmic del Grau en Arts i Disseny de l’Escola Massana, UAB. Col·laborador UOC i UNIBA. Secretari de la junta de govern del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, membre de la Societat Catalana de Comunicació (IEC) i de la Design Research Society (DRS).

Morrissey, Lucinda

Titulada pel Central St. Martin's amb un grau en disseny gràfic, 1986, máster en disseny (Universitat Complutense de Madrid, 2015) i doctorant en disseny per l'economia circular (UCLM, 2017–). Treballa com a consultora independent, docent del grau en disseny des de 2009 i co-directora del "Máster en Diseño UX" online de la Universidad Europea. És britànica i bilingüe anglès-espanyol; viu i treballa a Madrid des de 1991.

Pozo_Puertolas_Rafael
Pozo Puértolas, Rafael

Col·legiat Núm. 23
Doctor en Comunicació Científica, Universitat Pompeu Fabra (UPF). Recerca: director científic del centre de recrea TGRAF ISEC Lisboa. Docència: ELISAVA; ISEC Lisboa; BSM/ UPF; FA-UL Lisboa; i altres escolas. Professional: dissenyador gràfic. Editor d'Ediciones CPG; director de GR Creativity; vocal expert de la Asociación Española de Normalización – UNE CTN 54 Madrid. Dissenyador gràfico / impressor / editor / docent / investigador […]

Selma i Gil, Jordi

Col·legiat Núm. 505
Llicenciat en Belles Arts -especialitat de disseny- per la Universitat de Barcelona. Professor adjunt de disseny i cofundador del Laboratori de Tractament i Síntesi de la Imatge de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Professor i cap del departament de disseny per ordinador al Centre d'Estudis de la Imatge. Cap del departament d'infografia de Gestmusic Endemol des de 2006, on treballa des de 1992. Coordinador de les Jornades de Motion Graphics a Barcelona celebrades en les edicions de 2010 i 2011.

Simón, Cristina

Col·legiada Núm. 560
Doctora en Disseny per la Universitat de Barcelona, dissenyadora gràfica, artista visual i investigadora en projectes de disseny. Llicenciada en Història de l'Art amb una formació específica en l'àmbit de la cal·ligrafia i la tipografia. Postgrau en Estudis d'Educació, Comunicació i Museus (UdG) i Màster en Tipografia, Disciplines i Usos (UB). Actualment, docent titular de disseny gràfic a l'EASD Llotja (Barcelona), col·laboradora al Grau en Disseny al Centre Universitari Internacional de Barcelona i a la UOC. Vocal del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya i membre de l'àrea d'investigació "Arrels del Gràfic" en la gestió i execució de projectes relacionats amb la tipografia i el patrimoni tipogràfic. Projectes de comissariat en diferents cicles de ponències, projectes expositius vinculats al patrimoni gràfic i tipogràfic. Compagino l'activitat docent amb l'activitat professional, artística i investigadora.

Tena Papera, Daniel

Col·legiat Núm. 013
Doctor en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) (1998) és especialista en la docència i en la investigació dels Missatges visuals i audiovisuals en els mitjans de comunicació des de la perspectiva formal, perceptiva i persuasiva. Autor de diversos llibres i articles sobre disseny i comunicació gràfica.

Tur i Marí, Miquel Àngel

Col·legiat Núm. 093
Diseñador Gràfic, professional, docent, especialista en Disseny de producte, amb 32 anys de trajectòria. Soci de l'estudi HETCETT. Ha exercit la docència a ELISAVA, IDEP, LAI i IED, a Barcelona.

Els membres del comitè assessor:

Galve, Enric -EGM-

EGM inicia la seva singladura empresarial el 1971 com a laboratori professional de revelat, amb el lema de prestar sempre la millor qualitat als fotògrafs professionals del moment. Seguint amb l'evolució es va introduïr al món digital, escanejant, imprimint i retocant. Avui en dia, ha incorporat sistemes de gestió de continguts d'imatge virtual amb fotorealisme, retocs electrònics d'alt nivell, gestió de continguts per al món del "Digital Signage", sistemes d'escàners de gran format i còpies amb tot tipus de tintes UV, pigmentades, sublimació, etc ..., en tot tipus de formats i suports. Compta amb unes instal·lacions d'uns 6.000 metres quadrats i amb 90 professionals qualificats. Enric Galve ha estat president del Saló Sonimagfoto de Fira de Barcelona durant un període d'onze anys i vicepresident del Comitè Organitzador de Graphispag.

magre_jordi
Magre Miró, Jordi

Vinculat al sector gràfic des de fa més de 30 anys i al món de la impressió digital des de els seus inicis. 3M Servicio Exprés. Director a Fira de Barcelona de la edició 2019 del Saló Graphispag per a Arts gràfiques i Comunicació Visual. Coneixedor de l’àmbit associatiu per haver format part de l’Associació Graphispack i haver presidit l’Agrupació sectorial Aiidys, que agrupa empreses de serveis i proveïdores d’impressió digital. Director general de Mactac Europe per a España i Portugal del 2010 fins el 2017.

y_pericot_jordi
Pericot i Canaleta, Jordi

Col·legiat Núm. 145
Llicenciat en Filosofia i Doctor en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona (UB). Ha estat catedràtic de Teoria del Disseny a la UB i catedràtic de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona. Catedràtic emèrit de la UPF va ser director de l'Escola Elisava (1967-1980). Va ser un dels principals introductors de l'art cinètic a l'Estat espanyol i va participar en el grup el grup MENT (Muestra Española de Nuevas Tendencias Estéticas). Fundador de la revista Temes de disseny. És membre de la Real Academia de Bellas Artes de Santa Isabel de Hungría de Sevilla (1988) i de l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi (2008). Medalla d'Or a l'mèrit cultural de l'Ajuntament de Barcelona (2007).

Sellés Calabuig, Toni

Col·legiat Núm. 247
Dissenyador. Fundà Vasava l’any 1997 juntament amb el seu fill Bruno. Vasava ha estat una sorpresa en el món del disseny, mostrant la seva activitat en una gamma de disciplines que van des de la tipografia personalitzada, passant per la il·lustració i el disseny interactiu, fins a l’animació. Gran part del seu èxit en el món comercial es pot atribuir a l’empenta de Vasava en el camp de l’experimentació creativa i el disseny personal.

Xicola, Montserrat

Porta la direcció d'Agpograf. El seu objectiu ha estat fer empresa en moments difícils. El repte ha tingut diverses vessants: la industrial, l’artística, l’econòmica i la solidària i compromesa. Agpograf és una empresa de més de cinquanta anys de trajectòria, que ha vist com la segona generació agafava el relleu en la direcció, mantenint l’esperit de l’empresa, però infonent-hi aires nous que li han permès estar en al capdamunt de la indústria gràfica catalana. També ha apostat per fomentar la formació dels nous creatius i dissenyadors i participar-hi, i per donar suport a les iniciatives de les escoles i organismes del móndel disseny que requerien la col·laboració de la indústria gràfica.

I els membres del comitè organitzador

Fonts i Forcadell, Tin

Col·legiada Núm. 466
Degana del Col·legi Oficial de Disseny gràfic de Catalunya. Dissenyadora gràfica i docent. Llicenciada en Belles Arts -Especialitat en Disseny- per la Universitat de Barcelona (UB). Investigadora doctoral (UB). Professora titular de projectes multidisciplinaris de disseny gràfic a l'EADT, Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona on també ha exercit càrrecs de responsabilitat en la direcció i en l'àrea de gràfica publicitària. Membre de la junta permanent de la EAD, Coordinadora d'Escoles d'Art i Disseny de Titularitat Pública de Catalunya (1998-2007). Membre col·laborador de l'EAPC, Escola d'Administració Pública de Catalunya, en tribunals de selecció en continguts multimèdia.

Garrido Val, Carina

Col·legiada Núm. 326
Graduada en Disseny per la Universitat de Barcelona (UB). El 2002 va crear l'estudi La troupe, disseny gràfic i comunicació visual, a Sabadell, fins a 2007, quan es va fusionar al Col·lectiu fecunda, des d'on treballa actualment. Així mateix, ha compaginat la seva tasca professional amb la docent de CFGS de Gràfica Publicitària a Illa, Escola d'Art i Disseny de Sabadell, de 1999 a 2018. Com a professora ha realitzat també cursos i tallers per a diverses entitats, instituts i universitats.

Villa Casanovas, Josep

Col·legiat Núm. 377
Títol oficial en Disseny Gràfic per l'escola Llotja de Barcelona. Ideòleg i fundador de l'associació "La lluna, imatge per a la cooperació". Ha exercit de docent a les escoles LAI i IDEP. Fundador i director creatiu d'Estudi la_maquineta (estudi propi des de 1998) amb seu a Barcelona i Buenos Aires, especialitzat en disseny i il·lustració per a la salut, la cultura i l'administració pública.

Uneix-te al nostre Newsletter